utorok 10. septembra 2013

Kiero Grande na Klokočinskom jarmoku v NR 31/8/13

Koncert sa konal posledný augustový deň na každoročnom jarmoku v Nitre na Klokočine. Naposledy som tam hral ešte so ZUŠkármi pod menom Rockmania :D asi v roku 2010. Hralo sa mi tam fajn ,aj keď sa vtedy rozpršalo...my sme ostali suchí, diváci mali dáždniky. 

Tohto roku to bolo iné, svietilo slnko, bolo teplo a "milión" ľudí, kolotoče, cukrová vata, stánky a balóny. Prišli sme s Vladom a Radim na aute, Robi v ten deň zvučil v Kolíňanoch obecné slávnosti či čo, tak došiel priamo odtial, Coco prišiel priamo z práce. Keď sme traja vystupovali z auta, tak sme si všimli, že pár metrov od nás bol nejaký extrémistický zraz (vašportovaní holohlaví junáci jak keby ich jedna matěr mala uniformne oblečení) a dúfali sme, že nedostaneme popapuli, bo keby zistia, že sme z kapely Csukamáj Olaj, tak by nám asi nebolo všetko jedno. V nitre je žial koncentrácia takýchto hnevuchtivých indivíduí trocha vyššia než je zapotreby a potom to robí bordel. Títo konkretne asi 40ti sa chystali na zápas Nitra - Dunajská Streda. Neviem ako to tam dopadlo, ale som rád, že som tam nebol :D
Nanosili sme veci za pódium, kde už malé tanečnice z Domina tancovali  svoje nacvičené tanečné kreácie na rozne dubstepové skladby, bolo to zaujímavé a poučné...asi.
Koncert samotný začal s omeškaním cca o 16:15 a odohrali sme hodinový živý set našich obľúbených skladieb. Samozrejme nemôžeme čakať, že z dubstepovej jarmočnej skupinky ľudí sa každému bude páčiť rock n rollový blues, pochopitelne zopár ich odišlo, ale ako vidno na fotke, stále ich dosť ostalo, aby potlesk nebol len akýmsi šumom z pozadia :) Začiatok bol rozpačitý, lebo nikdy nemôžete úplne vyhovieť tak rozmanitej spoločnosti divákov, no neskôr keď sa to vyselektovalo, tam ostali tí, ktorým naša hudba navdila :D Dokonca nás po koncerte prišli dve staršie paničky pochváliť, že to bolo najlepšie vystúpenie na jarmoku "hudba nášho mládí", poteší. Čo ma však prekvapilo najviac je, že hneď po konci koncertu k pódiu prišla jedna milá pani a pýtala sa prečo sme nehrali maďarské skladby? Že si nás pozrela na nete a že nás videla na youtube hrať maďarské veci, a že sa jej to páčilo, aj keď po maďarsky nerozumie....v Nitre naozajstný unikát takáto žena, kiež by ich bolo viac :)
Cesta domov sa niesla vo funkovom duchu: nahlas pustené Red Hot Chilli Peppers. Zriedkakedy som doma z koncertu o pol siedmej večer, tak to bolo také výnimočné :) Večer sme ešte s Vladom a mojou Silvinou skočili von do krčmy a zdržali sme sa do neskorej noci. Aj takýchto koncertov by mohli byť viac :) keď nemusím čakať do 10ej po začiatok nášho koncertov s vedomím, že ma čaká ešte nosenie aparátu a cesta domov do spiaceho domu. Ale all-in-all, koncert na Klokočinskom jarmoku som si užil, ďakujem za pozvanie od organizátorov.
Prikladám video, ktoré obsahuje kúsky nášho koncertu (od 0:30)




 po nás hrala country skupina Pengagy
a toto je publikum, sktorým sme sa rozlúčili :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára